Haitiaanse Vereniging In Nederland

Organisatie van de vereniging

De Haïtiaanse Vereniging in Nederland (HVIN) is op 30 januari 2011 opgericht als vereniging door vaststelling van het verenigingsstatuut door de oprichters en tevens de aanstelling van het bestuur. Zie onze Verenigingsstatuten.

HVIN bestuur  
Voorzitter, Penningmeester:  Cellinie Constant
Secretaris:  Els Zonneveld
Ledenbeheerder:  Cassandra Antoine
Logistiekcoördinator:  Serge Dominique

Cellinie Constant Voorzitter (sinds 2017)
Ik ben van origine Haïtiaanse (uit Camp-Perrin) en woon in Delft sinds 2007. Na bijna 6 jaar geen contact gehad te hebben met Haïtianen in Nederland, ben ik eind 2013 lid geworden van de vereniging en sinds 2015 ben ik de penningmeester. De vereniging maakt het voor mij mogelijk het leven en de cultuur van mijn geboorteland te delen met landgenoten en vrienden van Haïti. In mijn functie als voorzitter wil ik graag de vereniging helpen bij behouden van haar plaats in de Nederlandse gemeenschap en het organiseren van onze activiteiten.


Els Zonneveld Sekretares (sinds 2017)
Haiti heeft een speciale plek in mijn hart: ik was getrouwd met een Haïtiaan, heb in Haïti gewoond en ben er meerdere keren met vakantie geweest en zo heb ik de kennis gemaakt met deze cultuur. De mensen, het land, het eten, de muziek, de boeiende geschiedenis ...ik hou van Haïti! Toen ik ontdekte dat er een vereniging was in Nederland ben ik meteen lid geworden. Ik hoop d.m.v. mijn deelname aan het bestuur mijn steentje bij te kunnen dragen voor het goed functioneren van deze leuke vereniging.


Cassandra Antoine Ledenbeheerder (sinds 2017)
Ik woon nu al 4 jaar in Nederland. Ik ben in Haïti geboren en op mijn 11de ben ik naar Aruba vehuisd. Ik studeer voor Apothekersassistente, maar mijn droom is om verloskundige te worden. Dat lijkt mij heel leuk. Mijn grootste passie is mensen en dat zie je aan de opleidingen die ik doe. Ik wordt vervuld met blijdschap en rust als ik dat doe. Ik hou van boeken lezen en van films. Als je mij ziet zit ik meestal een boek te lezen.


Serge Dominique Logistiekcoördinator (sinds 2011)
Ik ben Serge Dominique en ben in Port-au-Prince geboren. Vanaf 1988 woon ik in Nederland en ben vrachtwagen chauffeur. Ik ben sinds januari 2011 lid van HVIN en ben blij dat ik mee mocht helpen bij het oprichten van de vereniging. Ik hou van Haïtiaanse muziek en lekker eten. Hoewel ik verlegen ben, vind ik het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en over Haïti te praten. Ik hoop daarmee het imago van Haïti te verbeteren. Het is een mooi land dat veel aandacht waard is.


HVIN

Haïtiaanse Vereniging in Nederland
(Asosyasyon Ayisyen nan Peyiba)
Postadress: Gallowaystraat 5, 4105 VH Culemborg
+31(0) 6 390 181 60
Contact

KvK-nummer: 52037460
Fiscaalnummer: 8502.72.981