Haitiaanse Vereniging In Nederland

Filmavond - Le Règne De L'Impunité

7 april 2018
Delft
De Wending
Raamstraat 67
19:00

Le Règne De L'Impunité
Het Heersen Van De Straffeloosheid

Een 66 minuten flash-back van beelden van de cineast Arnold Antonin. De cineast doet de wonden herleven, die veroorzaakt zijn door de dictatuur, die geheerst heeft gedurende 29 jaar. Deze pijnlijke geschiedenis, die de Haitianen heeft gebrandmerkt in hun huid, zal niet makkelijk verdwijnen. Toch lijkt het of deze geschiedenis in de vergetelheid is geraakt... Voor hen die de periode Duvalier niet gekend of mee gemaakt hebben...

Deze film laat de overlevers zien, met hun herinneringen staande voor de dikke muur van de onrechtvaardigheid. Voor de camera van Arnold Antonin, ongeveer vijftig personen, aan beide kanten van de baricade, vertellen over de gepleegde misdaden tegen de massa van alle categorien, zowel politique als religieuse aanhangers.

Deze documentaire nodigt de Haitiaanse gemeenschap uit om te leren van een serie gebeurtenissen, die plaats hebben gevonden, om er positieve lessen uit te trekken. Een uur geschiedenis, die ons er aan herinnert, dat de cinema een spiegel is van de wereld en dat aan de andere kant van het scherm, daar zijn wij...

De film is in het Creools en Frans met Engelse ondertiteling.

 

Praktische informatie

7 april 2018
19:00-22:00 uur

Na afloop is er gelegenheid om over de film te discussieren en te netwerken. 7 april is de sterfdag van Toussaint Louverture. Wij zullen tijdens deze avond ook iets over hem vertellen.

Locatie: De Wending
Raamstraat 67, 2613 RW Delft

Entree: Leden gratis, niet leden 5 €
Aanmelden: Via info@hvin.nl tot uiterlijk 6 april 2018

Route met openbaar Vervoer (OV): met de trein of tram (lijn 1 of 19 vanuit Den Haag) uitstappen bij NS Station Delft. De Wending bevindt zich vlakbij het NS Station Delft. Neem de uitgang aan de achterkant van het station. Betaald parkeren in de buurt.

 

Over Arnold Antonin
Geboren in Port-au-Prince in 1942, Arnold Antonin is een man van verschillende loopbanen. Hij is zowel in het land als daar buiten bekend om zijn activiteiten zowel sociaal, politique en cultureel. Voor zijn totale oeuvre heeft hij de “Prix Djibril Diop Mambety” op het “Festival International de Cinéma de Cannes” in 2002 ontvangen en daar naast meerdere andere prijzen. Hij is de maker van een veertigtal films, zowel fictie als documentaires, die een levende culturele herinnering, politique en sociaal over Haiti bevatten en waarvan een groot deel is uitgegeven door het Collectif 2004 Images.