Haitiaanse Vereniging In Nederland

Haitiaanse Pompoensoep recept

Haitiaanse pompoensoep op 1 januari - dat is een traditie sinds 1804.
Soort gerecht: lunch, feestmaaltijd, avondmaal
Bereiding: 30 minuten
Kooktijd: 2.5 uur
Boel: ca. 6 personen

Soup Joumou

Ingrediënten

  • 1 pompoen van ongeveer 1,3 kg
  • 500 gram rundvlees
  • 2 aardappelen, geschild en in grote blokjes gesneden
  • 2 wortels, geschild en in plakjes gesneden
  • 1 prei, waarvan alleen het witte gedeelte gebruikt en klein gesneden wordt 2 uien, klein gesneden
  • 10 bladen kool, klein gesneden
  • 3 stelen selderij
  • 3 tenen knoflook, klein gesneden
  • 4 kruidnagels
  • 1 liter bouillon (kippen of groente)
  • 200 gram pasta (macaroni, penne of vermicelli)
  • 2 soeplepels olijfolie
  • 3 soeplepels platte peterselie kleingesneden
  • thym
  • 1 rode peper
  • jus van 2 groene citroenen (lemmetjes)
  • zout
  • peper

 

Bereiding

Begin met het schoonmaken van het vlees met een beetje citroensap. Maak vervolgens een marinade van citroensap, knoflook, peterselie, thym, zout en peper. Voeg het vlees toe en laat dit een nacht marineren (bij voorkeur in de koelkast).

Ondertussen schil de pompoen en snijd haar door midden, verwijder de zaadjes en laat haar ongeveer 30 minuten koken zodat zij met behulp van een mixer gepureerd kan worden.

Doe vervolgens het vlees in een grote pan samen met de wortels, de selderij, de prei en de uien en fruit dit ongeveer 5 minuten. Voeg de bouillon, de puree en een beetje water toe en laat ongeveer 45 minuten koken.

Voeg uiteindelijk de pasta, de aardappelblokjes en de rode peper toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen.

 


Heb jij de soep gemaakt? Laat ons even weten (foto + bericht naar info@hvin.nl).
Veel plezier!