Haitiaanse Vereniging In Nederland

Verdriet om overlijden Tomy Holten

Beste leden en vrienden van HVIN,

Op woensdagavond 10 juni vond in Zwolle een herdenking plaats vanwege het overlijden van Tomy Holten. Een lid van ons HVIN-bestuur was bij deze herdenking aanwezig om te delen in het verdriet en de afschuw van zijn overlijden.

Op de plaats van de herdenking was een Haïtiaanse vlag geplaatst om zijn geboorteland aan te geven. Via adoptie was Tomy in Nederland terechtgekomenHij zou dit najaar vader worden én voor het eerst zijn biologische moeder ontmoeten. Hij mocht het niet meer meemaken.

Op 14 maart overleed hij in Zwolle in een cellencomplex. Een uur eerder was hij gearresteerd. Over de precieze aanleiding van zijn aanhouding bestaat onduidelijkheid. Opnames van aanwezigen tonen aan dat de arrestatie op gewelddadige manier verliep.

Als HVIN leven we mee met de geliefden van Tomy en denken aan zijn familie op Haïti. Zijn moeder zal hem niet meer in haar armen kunnen sluiten.

We spreken ook onze afschuw uit over het geweld dat in situaties als deze, waar dan ook, toegepast wordt. Wij wensen de familie toe dat de omstandigheden van het overlijden opgehelderd zullen worden.


Hartelijke groet,
Het bestuur van HVIN